Αρχική

Ενημερωτικός ιστότοπος για το Brevet Αλεξάνδρειας ‘Giro di Vermio’
που θα διεξαχθεί στις 22 Απριλίου 2018, ημέρα Κυριακή και με ώρα εκκίνησης στο 9:00 π.μ.

Σύλλογος διοργανωτής του Brevet: Αθλητισμός- Φύση – Πολιτισμός

Συνδιοργανωτής του Βrevet: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.)

Στοιχεία διαδρομής
Μήκος: 228 χλμ.
Υψομετρικά: 2100 μ.
Μέγιστη κλίση: 10,6%
Μέση κλίση: 0,2%

Διαδρομη

Ξεκινώντας απ’ την πόλη της Αλεξάνδρειας κάνουμε ένα ζέσταμα στον κάμπο μέχρι τη πόλη της Βέροιας, πρωτεύουσα της Ημαθίας. Από εκεί, και έχοντας τα πόδια φρέσκα και ξεκούραστα, ξεκινάει η ανάβαση του «Βερμίου» Το 1ο control το συναντάμε  πριν από την Καστανιά στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία όπου θα υπάρχει υδροδοσία. Περνάμε από τη «Καστανιά», όπου βρίσκεται η «Παναγία Σουμελά» η αγαπημένη των απανταχού Ελλήνων του Πόντου, όπου υπάρχουν η επιλογή για φαγητό στα πολλά εστιατόρια, Τελειώνουμε τα υψομετρικά στην «Ζωοδόχο Πηγή» μετά από 55χλμ. Τα δύσκολα , στην ουσία, έχουν ήδη τελειώσει ,αφού έχει καλυφτεί πάνω από το 80% των υψομετρικών, και μένει να απολαύσουμε την υπόλοιπη διαδρομή.
Έπειτα κάνουμε την κατάβαση του «Βερμίου» ως τον «Πολύμυλο» όπου πλέον κινούμαστε στην κοιλάδα της Πτολεμαΐδας. Περνάμε απ ‘ τους ηλεκτρικούς σταθμούς της «Καρδίας» και της Πτολεμαϊδας καθώς και από το λιγνιτωρυχείο της πόλης όπου το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Έπειτα μπαίνουμε στην πόλη της Πτολεμαΐδα όπου θα είναι το 2ο control -υδροδοσία στο κέντρο της πόλης , δίπλα στις καφετέριες για λίγη ανάπαυση.
Κινούμενοι στο επαρχιακό flat δίκτυο περνάμε έξω από το χωριό «Πεντάβρυσος», «Φιλώτας», «Περαία», «Άρνισσα», «Άγρας», και πλησιάζουμε πλέον στην όμορφη Έδεσσα με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες ,όπου θα είναι το 3ο και τελευταίο control-υδροδοσία, κάνοντας μια τελευταία στάση για καφεδάκι η φαγητό.
Περνώντας την κατηφόρα από «Έδεσσα» κινούμαστε πλέον προς τον τερματισμό περνώντας από την «Σκύδρα», τα «Γιαννιτσά» και φθάνοντας στην πόλη της Αλεξάνδρεια, (τερματισμός). 

Επικοινωνία

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείτε να επικοινήσται μαζί μας:

Βουβαλάς Γεώργιος: 6936979592
Αιμίλιος Ντούντιας: 6940113286
Στανίτσας Γιώργος: 6984163074
Γεωργία Μίτσιου: 6972465463

ή να χρησιμοποιείσται την παρακάτω φόρμα.