Γιάννης Grill House

Feature 01

Brief από τον πελάτη:

«Ανακαινίζουμε το κεντρικό μας κατάστημα και θα θέλαμε μια νέα εταιρική εικόνα η οποία να συμβαδίζει με αυτή την αλλαγή. Καταρχήν, αυτή η αλλαγής πορείας θα θέλαμε να εκφραστεί μέσα από τη δημιουργία ενός νέου λογοτύπου που να σηματοδοτεί και να εκφράζει τη νέα εποχή στην οποία υπεισέρχεται η επιχείρησή μας μετά την ανακαίνιση.

Σκοπός της ανανέωσης που επιχειρούμε είναι να μεταβούμε από την εικόνα ενός παραδοσιακού ψητοπωλείου στην εικόνα ενός σύγχρονου grill house με το σκεπτικό ότι το κοινό που απευθυνόμαστε είναι κατά κύριο λόγο ιδιαίτερα νεανικό. Ωστόσο, θα θέλαμε παράλληλα η μετάβαση αυτή να σέβεται την πορεία και την παράδοση της επιχείρησης η οποία ξεκινά από το 1980. Η νέα εταιρική εικόνα θα θέλαμε να ακολουθεί αυτή τη λογική».

Το έργο:

Για το σχεδιασμό του νέου λογοτύπου του Γιάννης Grill House επιλέξαμε να κρατήσουμε τα παραδοσιακά χρώματα της επιχείρησης, δηλαδή το πορτοκαλί, το μπλε και το λευκό. Τα συγκεκριμένα χρώματα είναι συνυφασμένα με τη διαχρονική ταυτότητα της αλυσίδας «Γιάννης» και θέλαμε να αποτελέσουν τη «σύνδεση» της παλιάς με τη νέα εταιρική εικόνα.

Βέβαια, η ενσωμάτωσή τους στη νέα ταυτότητα πραγματοποιήθηκε με ελαφρώς διαφοροποιημένες αποχρώσεις όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του μπλε όπου χρησιμοποιήθηκε το χρώμα indigo για να ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το σχεδιασμό του νέου καταστήματος.

Παράλληλα, επιδιώξαμε να «προσωποποιήσουμε» τον «Γιάννη», τον ιδρυτή της επιχείρησης, μέσω μιας αφαιρετικής φιγούρας η οποία δημιουργεί μια ευχάριστη και χαρούμενη αίσθηση με σκοπό να δημιουργήσει συναισθήματα οικειότητας με το νεανικό κοινό το οποίο επιδιώκει να προσελκύσει η επιχείρηση.

Η νέα ταυτότητα συμπληρώνεται με το κεντρικό σύνθημα #xtypaenagianni το οποίο έχει τη μορφή hashtag, τύπου μηνύματος που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα και χρησιμοποιείται κατά κόρον από τις νεαρές ηλικίες.

Τι προσφέραμε:

  • Logo Design
  • Corporate Identity
  • Packaging Design
  • Print Design
  • Web Design
  • Environments Design