tramonto2
TRAMONTO 3
TRAMONTO 1
TRAMONTO 2

Tramonto • Santorini

Το στοίχημα από την αρχή ήταν μεγάλο για την ομάδα μας. Πως να εμπνευστείς ένα όνομα σχετικό με τη Σαντορίνη χωρίς να πέσεις στην παγίδα της επανάληψης και της γραφικότητας;

 

Αρχικά, για να πετύχουμε το στόχο μας καταγράψαμε όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδέονται με τον προορισμό Σαντορίνη, καταρτίζοντας εν τέλει, από όλες τις λέξεις κλειδιά που σκεφτήκαμε, μια πολύ μικρά λίστα από την οποία αντλήσαμε έμπνευση για τις προτάσεις μας.Έτσι, μεταξύ άλλων ισχυρών υποψηφιοτήτων, καταλήξαμε στο ηλιοβασίλεμα ως εκείνο το χαρακτηριστικό που προσδίδει τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο lounge bar αφού διαθέτει τη μεγαλύτερη αυλή-βεράντα στην Οία με απρόσκοπτη θέα στο περίφημο ηλιοβασίλεμα. Παράλληλα, εμπνευσμένοι από το ενετικό παρελθόν της Σαντορίνης, αποφύγαμε κοινότυπες αγγλικές ή άλλες ονομασίες, προσανατολιστήκαμε στην ιταλική γλώσσα, καταλήγοντας στο “Tramonto”, το ηλιοβασίλεμα στα ιταλικά, ακολουθώντας μ’ αυτό το σκεπτικό τη μακραίωνη χρήση λατινογενών λέξεων στην τοπική διάλεκτο.

 

Σχεδιαστικά επιλέξαμε το συνδυασμό ενός λεκτικού λογοτύπου με την οπτική αναπαράσταση ενός αφαιρετικού ηλιοβασιλέματος στη θέση του πρώτου κατά σειρά “Ο” της λέξης Tramonto. Χρωματικά επιλέξαμε να ακολουθήσουμε τα κυρίαρχα χρώματα νησιού, το λευκό και το μπλε, χαρακτηριστικά χρώματα της αρχιτεκτονικής της Σαντορίνης, ενώ το μπλε επίσης αντιπροσωπεύει τη θέα στο απέραντο του Αιγαίου Πελάγους και του κυκλαδίτικου ουρανού.

 

Τέλος, η εταιρική ταυτότητα ολοκληρώθηκε με την εικονογράφηση ενός σχεδιαστικού μοτίβου που απεικονίζει με αφαιρετική και χαρούμενη διάθεση τα κυριότερα στοιχεία που συνθέτουν το brand Σαντορίνη όπως, μεταξύ άλλων, ο έρωτας και ο ρομαντισμός, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των οικισμών της, η θάλασσα ως καλοκαιρινός προορισμός και τα διαβόητα γαϊδουράκια.

tramonto PATTERN
tramonto5