Greco Negro
Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ελληνικός μαύρος χοίρος αποτελεί «συγγενή» των υπόλοιπων μαύρων χοίρων της Μεσογείου (ιβηρικός, ιταλικός κτλ) οι οποίοι συνδέονται με την παραγωγή ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμων και δημοφιλών ποιοτικών προϊόντων χοιρινού κρέατος.
Κρατώντας το στοιχείο αυτό και αναλύοντας το διεθνή ανταγωνισμό, όπου εξάγαμε το συμπέρασμα ότι η παγκόσμια αγορά μαύρου χοίρου κυριαρχείται από λατινογενείς ονομασίες κυρίως λόγω της καθιέρωσης και της δημοτικότητας προϊόντων όπως το prosciutto και το jamon iberico (pata negra), αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον ίδιο προσανατολισμό προκειμένου να υπάρξει για τα προϊόντα του ελληνικού μαύρου χοίρου η ανάλογη ποιοτική «αντιστοίχηση» και αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό. Με άλλα λόγια, πρωταρχικός μας στόχος ήταν να συσχετίσουμε με κάποιο τρόπο τον ελληνικό μαύρο χοίρο με τους άλλους χοίρους της Μεσογείου που είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι για την ποιοτική τους ανωτερότητα.
Έτσι, αποφασίσαμε να αποδώσουμε τη συγκεκριμένη συσχέτιση μέσω της εμπορικής ονομασίας της σειράς, προτείνοντας ως brand name τη λατινογενή ονομασία «Greco Negro» η οποία αφενός τονίζει ρητά την ελληνική καταγωγή των προϊόντων μαύρου χοίρου ενώ αφετέρου δημιουργεί μια γενεαλογική συνάφεια με τους υπόλοιπους μαύρους χοίρους της Μεσογείου με σκοπό να δημιουργηθεί ο συνειρμός στους καταναλωτές ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια προϊόντων από άποψη ποιότητας και διαθρεπτικής αξίας.
Επίσης, η λεκτική ταυτότητα του νέου brand συμπληρώνεται με το συνοδευτικό μήνυμα (tagline), «The Ancient Hellenic Swine», το οποίο επεξηγεί ότι πίσω από το επιβλητικό όνομα «Greco Negro» βρίσκεται η αρχαιότερη ελληνική φυλή χοίρου που πλέον βρίσκει τη χαμένη της ταυτότητα.
Σχεδιαστικά εστιάσαμε στον ίδιο το χοίρο, εικονογραφώντας τη μορφή ενός τυπικού μαύρου χοίρου που πλαισιώνεται από κλαδιά δάφνης σε γαλάζια απόχρωση τα οποία αντιπροσωπεύουν την αρχαία ελληνική καταγωγή της φυλής.
Τέλος, για τις συσκευασίες της σειράς σχεδιάσαμε ένα μοτίβο (pattern) που περιλαμβάνει την εικονογράφηση στοιχείων όπως φύλλα βελανιδιάς, βελανίδια και άγριες ελιές, στοιχεία που αποτελούν την καθημερινή διατροφή του ελληνικού μαύρου χοίρου και στα οποία οφείλει εν πολλοίς το υψηλής διαθρεπτικής αξίας κρέας του, πλούσιο σε Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.